Wijzer geworden? Ervaringen van geestelijke verzorging in tijden van COVID-19

Wanneer:
14 september 2020 om 09:00
2020-09-14T09:00:00+02:00
2020-09-14T09:15:00+02:00
Waar:
Online cursus

Online cursus

Begin maart ging het ineens snel. Het begon met de oproep om geen handen te schudden, een week later golden er strikte maatregelen over thuiswerken, thuisblijven en social distancing. Het aantal Covid-19 besmettingen steeg snel, net als de IC-opnames.
Het kan niet anders of geestelijk verzorgers, pastoraal werkenden en pastores hebben op allerlei manieren de impact van de crisis ervaren en ondervonden.
Het lijkt zinvol om nader te reflecteren op de ervaringen rond het virus en op de impact van de ziekte (en alle genomen maatregelen) op het werk, op mensen, op wat niet meer kon, wat anders moest en anders ging.  In en door de crisis werd ook de betekenis duidelijk van zielzorg, pastoraat en geestelijke verzorging.

In de cursus Wijzer geworden? is alle ruimte om ervaringen in kaart te brengen en nader te duiden. Wat betekent dit alles voor de het werk van geestelijk verzorgers? Wat betekent het voor de professionaliteit en voor het profiel van het vak zoals het functioneert in organisaties (zoals ziekenhuizen en zorginstellingen) en in buurt of wijk (als het gaat om eerstelijns geestelijke verzorging)?
Welke nieuwe inzichten zijn er en welke mogelijkheden?

*Een samenwerking van Tilburg School of Catholic Theology/Luce en de christelijke vereniging van zorgaanbieders Reliëf.

*De cursus zal online worden aangeboden (en indien mogelijk hybride) van medio september tot eind november 2020.

*Studiebelasting 2 EC (56 studie-uren).

*Accreditatie bij SKGV is aangevraagd.

Meer informatie