Agenda

Hier vind je een overzicht van cursussen en studiedagen rondom pastoraat. Stuur tips voor de agenda in.

jan
12
di
Cursus: De vaardige geestelijk verzorger
jan 12 – jun 8 hele dag

Als geestelijk verzorger wordt er steeds meer van je verwacht: als beleidsadviseur, coach, ondernemer, presentator, communicatiedeskundige en projectleider. Hoe geef je daaraan vorm? Je krijgt actuele informatie over wat zorgaanbieders van geestelijk verzorgers verwachten. Je oefent en ontwikkelt je in de vele rollen als een vaardige geestelijk verzorger.

 

Doelgroep: Geestelijk Verzorgers

Data cursus:  12 januari 2021, 9 februari, 9 maart, 13 april, 11 mei, 8 juni en een terugkomdag op 5 oktober 2021

Meer informatie en aanmelden

feb
19
vr
Hybride cursus: Van pastoraal werk naar geestelijke verzorging @ Online en Dominicanenklooster
feb 19 om 00:00

Het werkterrein van theologisch geschoolde professionals beperkt zich al lang niet meer tot pastoraal werk in parochies. Meer en meer is er bijvoorbeeld in de eerste lijn, in zorginstellingen of de politie, behoefte aan theologisch geschoolde professionals.

Deze cursus biedt voor pastoraal werkenden de mogelijkheid om kennis en competenties te verwerven die nodig zijn voor het werk binnen de verschillende werkvelden van de geestelijke verzorging.

De aandacht richt zich met name op de context van de geestelijke verzorging en op de eigen rol en taak van de geestelijk verzorger; met andere woorden: de cursus geeft inzicht in waar je komt te werken en op wat je daar te doen hebt.

Het aanbod richt zich op deelnemers met (a) minimaal vijf jaar werkervaring als pastorale beroepskracht in het (parochie)pastoraat, en met (b) een afgeronde doctoraal- of academische masteropleiding theologie.

 

De cursus start in februari 2021 en zal deels bestaan uit bijeenkomsten in het Dominikanenklooster in Huissen en deels uit online leermodulen met ervaren en deskundige gastdocenten.

Maximum aantal deelnemers 6-8.

Studiebelasting: 12 EC

Meer informatie en aanmelden

jun
21
ma
Introductiecursus geestelijke verzorging en organisatie @ Radboudumcm KPV-Expertisecentrum Geestelijke Verzorging en Pastoraat
jun 21 – nov 9 hele dag

Voor geestelijk verzorgers, vooral voor hen die kort geleden als zodanig begonnen zijn in een baan.

In deze cursus worden je professionaliteit en identiteit in het kader geplaatst van de (gezondheidszorg)organisatie waarbinnen je werkt. Organisatiemodellen, time management, beroepsvereniging en eigen thema’s komen aan de orde. Je krijgt ook een individuele supervisiesessie.

Docent: dr. Wim Smeets m.m.v. andere docenten.

Data: 21, 22 en 23 juni en 8 en 9 november 2021 van 9-21.30 uur.

Meer informatie en aanmelden

 

nov
19
vr
Werkdag Rituelen in de praktijk @ Radboudumc KPV-Expertisecentrum Geestelijke Verzorging en Pastoraat
nov 19 hele dag

Rituelen spreken het symbolische bewustzijn aan, een bewustzijnslaag op het niveau van intuïtie en dromen.  Zij voegen zo een dimensie toe aan de realiteit die helend, verhelderend en verrijkend kan zijn. Voor ritueelbegeleiders en geestelijk verzorgers zijn rituelen onmisbaar gereedschap.
Tijdens deze Werkdag kijken we naar religieuze, niet-religieuze en `wilde’ rituelen.

Begeleiding: drs. Ekkehard Muth.

Meer informatie en opgave