Agenda

Hier vind je een overzicht van cursussen en studiedagen rondom pastoraat. Stuur tips voor de agenda in.

sep
24
do
Van levenskunst tot stervenskunst @ Woerden
sep 24 om 13:00 – 16:00

Mevrouw van Buren was al geruime tijd ernstig ziek. Van haar arts hoorde zij dat zij niet meer te genezen was, en dat haar levenseinde nu echt dichterbij kwam. Grote onrust bekroop haar. Haar leven, haar kinderen, haar herinneringen…ze kon en wilde ze niet los laten. Ze betekenden veel voor haar, altijd al. Wat vast te houden of los te laten in het licht van dood en leven? Hoe om te gaan met deze spanning?

In het sterven kunnen mensen worstelen met vragen rond vasthouden en loslaten. Of bijvoorbeeld, geloven en weten. Welke vaardigheid en houding van de vrijwilliger of zorgprofessional zijn hierbij heilzaam?

Deelnemers krijgen inzicht hoe levensvragen en zingeving een rol spelen tijdens het leven en het sterven.
Deelnemers maken kennis met en leren werken met verschillende handvatten waarmee zij stervenden en naasten kunnen ondersteunen, en dan met name vanuit het model van Carlo Leget. Een model rond 5 spanningsgebieden die zowel bij leven als bij sterven kunnen spelen én de spanning tussen vasthouden en loslaten.

Deze workshop is bedoeld voor professionals, vrijwilligers, naasten – die concreet te maken hebben met stervenden en hun naasten.

Meer informatie