Agenda

Hier vind je een overzicht van cursussen en studiedagen rondom pastoraat. Stuur tips voor de agenda in.

apr
6
za
Landelijke Pastorale Dag @ Kalsbeekcollege, Burgemeester H.G. van Kempensingel 23
apr 6 hele dag

Een dag voor iedereen die in de plaatselijke kerk een rol vervult in het pastoraat, zoals ouderlingen, pastoraal medewerkers, bezoekmedewerkers, predikanten en kerkelijk werkers.

Thema: Ken je mij? Een goed verhaal over eenzaamheid en verbinding’

Met ‘s morgens een inleiding van prof. dr. Anja Machielse, bijzonder hoogleraar ‘Empowerment van kwetsbare ouderen’ en lid van de wetenschappelijke adviescommissie ‘Eén tegen Eenzaamheid’ van het ministerie van VWS. Daarna is er een paneldiscussie met haar, gedragswetenschapper Gerine Lodder die onderzoek deed naar eenzaamheid onder jongeren, en gemeentepredikant ds. Erica Hoebe-de Waard. Vervolgens is er een ruim aanbod aan workshops voor achtergrondinformatie, verdieping en praktische handvatten om in de plaatselijke situatie toe te passen.

De kosten voor de dag zijn € 30,00 (inclusief lunch en koffie/thee).

Meer informatie en aanmelden

sep
26
do
De binnenkant van eenzaamheid @ Woerden
sep 26 om 13:00 – 16:00

Hoe werkt eenzaamheid in het leven van ouderen, en wat kan ondersteunend zijn?

Wat als eenzaamheid blijft knagen en er geen aandacht voor is?

Als deelnemer maak je kennis met verschillende vormen van eenzaamheid, en krijg je handvatten waarmee je in gesprek kunt gaan met iemand die eenzaamheid ervaart. Je leert oog en oor te krijgen voor ‘de binnenkant van iemands verhaal’, voor levensvragen, zin-geving, zin-beleving en zin-vinding.