Agenda

Hier vind je een overzicht van cursussen en studiedagen rondom pastoraat. Stuur tips voor de agenda in.

mrt
4
do
Verlies, kwetsbaarheid en veerkracht @ Woerden
mrt 4 om 13:30 – 16:30

Verlieservaringen horen bij het leven, evenals het ervaren van kwetsbaarheid. Hoe verhouden deze twee zich tot veerkracht? En hoe kun je hier concreet mee om gaan in de dagelijkse zorg- en welzijnspraktijken?

Deze veelzijdige workshop is o.a. gebaseerd op het werk van de Belgische psychiater Dirk de Wachter, verlieskundige Manu Keirse, specialist op het gebied van kwetsbaarheid, Brené Brown en het model positieve gezondheid van Machteld Huber.

Doelgroep: zorgprofessionals en welzijnsmedewerkers
Aantal deelnemers: 7 – 12

Meer informatie en aanmelden

 

mei
25
di
Het lichaam als toegang tot geleefde spiritualiteit @ KPV-Expertisecentrum Geestelijke Verzorging en Pastoraat
mei 25 om 09:00 – jun 16 om 17:00

Deze tweedaagse training richt zich op het verdiepen van de relatie tussen het lichaam en spiritualiteit, langs de weg van de ervaring, oefening en reflectie.Daarbij wordt uitgegaan van de ervaringen van patiënten inzake de kwetsbaarheid van het eigen lichaam en van de eigen ervaringen van deelnemers met een psycho-spiritueel ontwikkelingsproces. De oefeningen behelzen spiritueel lichaamswerk.
De training bouwt voort op het proefschrift van dr. William Yang, ‘Begrensd en Ontgrensd. Paradoxen in de veranderende beleving van het lichaam bij kanker en een geleefde spiritualiteit’ (2018).

Voor  iedereen die graag ervaring wil opdoen met spiritueel lichaamswerk en dit wil integreren in zijn/haar leven en werk.

De training wordt begeleid door dr. William Yang en dr. Wim Smeets.

Data: 25 mei en 16 juni 2021 van 9.00-17.00 uur.

Meer informatie en opgave